snoep

Wat is het populairste snoep in Nederland?

Wij Nederlanders eten relatief veel snoep vergeleken met de landen om ons heen. Dat is niet zo gek, want wie is er niet gek op snoep? Wist je dat we gemiddeld in Nederland alleen al 2 kilo drop per jaar eten. En ja, dat is per persoon! Maar welke snoepsoorten zijn het meest populair in Nederland?

Drop

Drop is in Nederland de favoriet en staat dus op nummer 1. Gemiddeld kauwen we per persoon in Nederland zo’n 2 kilo drop per jaar. Een echt dropland dus. Het is dan ook niet gek dat veel toeristen met een zakje drop naar huis gaan. De meest gegeten soorten drop zijn muntdrop, schoolkrijt en honingdrop. Dat zijn dan ook wel meteen de Nederlandse klassiekers.

Chocolade

Wie is er niet gek op? Een goede reep Milka of een zak M&M’s, loopt het water je al in de mond? Dat moet haast wel want gemiddeld eten we per persoon 5 kilo chocolade per jaar. Dit kan natuurlijk ook komen doordat we chocolade graag cadeau doen. Denk hierbij aan het doosje chocolade voor je moeder tijdens Moederdag of de doos bonbons voor je Valentijn. Daarnaast beleggen we onze boterham ook graag met chocolade. Er zijn drie basissoorten chocolade, namelijk melk, puur en wit. Pure chocolade is tegenwoordig erg upcoming, omdat het gezonder zou zijn dan melk- en witte chocolade.

Schepsnoep

Schepsnoep zijn de vaak zachte, zoete snoepjes en Nederlanders zijn er gek op! Onder dit kopje valt wat ons betreft ook het zakje snoep dat je vroeger kocht in de sportkantine. Hoeveel we er precies van eten is niet bekend. De kans is groot dat het heel veel is, want vooral onder kinderen is dit snoep het meest populair. Het populairste schepsnoep zijn de blauwe haaien, vruchtenhartjes, winegums en frambozen berries. Zin in schepsnoep? Dan hebben we goed nieuws, want het is nog altijd te koop bij de meeste voordeeldrogisten en supermarkten.

Spekjes

Een spekkie voor je bekkie? Spekjes zijn vooral op kinderfeestjes erg populair. Niet alleen omdat ze makkelijk uit te delen zijn, maar ook omdat je ze kunt gebruiken tijdens spelletjes als snoephappen. Het is dan ook niet gek dat spekjes veel verkocht worden in Nederland.

Zin in snoep? Er is altijd wel een snoepwinkel die open is. Daarnaast kan je tegenwoordig ook online terecht bij verschillende snoepwinkels.